Wat is '100 Kisses'?

“100 Kussen, 100 foto’s, en 100 persoonlijke verhalen in 100 woorden demonstreren 100 unieke relaties tussen mensen uit diverse achtergronden”. Dit is het thema van dit sociale fotografieproject. 

De plan is om 100 kussen te fotograferen in kleurrijk licht. Het kleurrijke licht maakt dat huidskleur niet meer relevant is. Dit is maar één aspect van diversiteit, maar de symboliek trekken wij door naar alle geslachten, leeftijden, geaardheid en achtergronden. Bij elke kus hoort er ook een sterk verhaal, iets bijzonders, persoonlijk, ontroerend en uniek. 100 Echte verhalen van echte mensen moeten in 100 woorden aantonen hoe divers wij allemaal zijn. 

Mijn vorige fotoproject,  About 'HER',  ging over de relatie tussen technologie en mens. 
'100 Kisses' gaat over de relatie tussen mens en mens. 
Waarom?

In mijn vorige project over mens en machine,  About 'HER', speelde het vrouwelijke lichaam een belangrijke rol. Het geïdealiseerde perfecte beeld van de ‘perfecte’ vorm is een maatschappelijk probleem. Het staat tegelijk haaks op mijn basiswaarden. Het verplichtte mij om juist in de andere richting te gaan zoeken – iets wat heel ‘normaal, heel ‘inclusief’ is in alle manieren. Dit project is het resultaat van deze innerlijke zoektocht.
Hoe zien de foto's er uit? Wordt er Fotoshop Gebruikt?

De laatste vijf jaren heb ik me gespecialiseerd in het gebruik van projectietekeningen voor fotografie. Dat deze bijzondere belichting gebruikt zal worden voor dit project is vanzelfsprekend.
Voorbeelden van mijn werk zijn te bekijken op mijn website: www.klikoog.be
en instagram: www.instagram.com/klikoogfotografie

Er worden kleine lichtcorrecties gedaan in fotoshop. De patronen worden zo authentiek mogelijk gehouden zoals zij uit de camera kwamen. Dit licht is bijzonder moeilijk te fotoshoppen omwille van de pixelstructuur. Daarom wordt de bewerking tot een minimaal beperkt. 
Hoe wordt het eindresultaat gepresenteerd?
Het zijn bijzondere tijden. Idealiter wordt het eindresultaat gepresenteerd in een publieke tentoonstelling waar,  bij gelegenheid, alle deelnemers samen mogen komen. Hopelijk is de pandemie snel voorbij. Met zoveel kleurrijke geesten die hierbij betrokken zijn, zullen we zeker een mooie oplossing bedenken. 

Afhankelijk van de interesse, kan er een boek uitgegeven worden met de foto’s en verhalen.
Wie kan deelnemen?
In principle mag iedereen deelnemen. Hoe meer diversiteit, hoe beter. Koppels met alle oriëntaties zijn zeer welkom. Het is niet beperkt tot koppels: alle kussen zijn welkom. Bijvoorbeeld een ouder die zijn/haar kind een zoen geeft, past ook in dit thema . De sterkte van het verhaal achter de kus speelt wel een belangrijke rol in de selectie.
Hoe neem je deel?
Door DIT FORMULIER in te vullen registreert u uw interesse. Er worden mensen geselecteerd op basis van een sterk verhaal en op een manier waar diversiteit gewaarborgd wordt. Geselecteerde mensen worden uitgenodigd om een afspraak te maken voor de shoot.
Omwille van de coronamaatregelen en bijhorende hygiënemaatregelen gaan wij de shoots verspreiden over tijd. Het zou best wel een paar maanden kunnen duren voordat alle shoots gedaan zijn. Tot dan blijft de registratiepagina online.
De shoots zullen doorgaan in mijn studio in Nijlen, België.
Wat krijgen de deelnemers?
Alle deelnemers krijgen een afgedrukte foto als souvenir (1 afdruk per duo), een digitale foto voor sociale media en een kans om deel te nemen in dit mooie project.  Als deelnemers het wensen, kan er een vergroting gemaakt worden na de tentoonstelling voor een democratische prijs. Als er een fotoboek wordt gemaakt, kunnen de deelnemers ook  een kopij aanschaffen voor een voordelige prijs.
Hoe zit het met de privacy?
Verzamelde gegevens worden enkel gebruikt en bijgehouden voor dit project. Registraties moeten gebeuren met de echte namen, maar deelnemers kunnen kiezen of hun namen publiek gemaakt worden. Dat foto's bijhorende verhalen publiek gemaakt worden is van zelfsprekend. 
Back to Top